__Brevity is the soul of wit

Sunday, January 24, 2010

2012 (Movie Review)


2012...
Een zogenaamd veelbelovende film die een wervelstorm van reacties uitlokte "omdat het wel eens waar kon zijn".

Wel ik zeg julle één ding ; MOEST het ooit zover komen, laat dan alle overheden ter wereld naar deze film kijken om een voorbeeld te stellen hoe het NIET moet.

Het is een film waarvan we al eerdere visuele indrukken gezien hebben, kijk maar naar The Day After Tomorrow, Deep Impact, .... Met zijn beduidend hogere budget had deze film het summum moeten worden. Wel ja, toegegeven, de special effects mogen er zijn en de acteerprestaties zijn wel top (pluim voor John Cusack en Chiwetel Eijofor) maar het verhaal zelf had best beter gekund. Bovendien heb je als kijker echt wel (iets te veel) momenten waarop je op het puntje van je stoel naar de personages zit te schreeuwen dat het achterlijke debielen zijn.
Laten we het even vanuit een humaan en logisch perspectief bekijken : stel, je zit in een auto en ziet de grond openscheuren voor je voeten. Er staat een vliegtuig klaar dat je in veiligheid kan brengen. Een normaal, rationeel denkende mens zou de auto uit rennen naar het vliegtuig toe.
Nee?

Goed, het Hollywood gezegde luidt natuurlijk wel dat al de hoofdkarakters heroïsch zijn en altijd net op het nippertje aan het gevaar ontsnappen maar er zijn grenzen , seriously!
Het is op die momenten dat je spontaan een van je haren voelt vergrijzen, niet van de schrik oh nee, maar wel van de irritatie en de gedachte dat steeds weer in je hoofd sluipt (ik kan dat sowieso beter!) .

Er waren wel enkele pluspunten aan deze film ;

- er sterven veel mensen (wat logisch is in een rampenfilm, maar niet elke regisseur handhaaft het principe)
- de soundtrack is top
- special effects mogen er zeker zijn


Al bij al, als je deze film wil zien : doe het op groot scherm, op klein scherm zal het tegenvallen.
Oh, en wapen je met een goeie portie "het kan me niet schelen wat de personages doen, het is maar een film".