__Brevity is the soul of wit

Sunday, February 7, 2010

3:10 to Yuma

Westerns are back!

3:10 to Yuma speelt zich af in het bloedhete Far West , inclusief strobalen en stof, heel veel stof.

Aan de rand van een klein stadje, Brisbee, woont de rancher Dan Evans ( vertolkt door Christian Bale, man do we love him or what) samen met zijn twee zonen en vrouw.
Het stuk grond dat hij bezit ligt echter vast onder een grote schuldenberg die hij snel moet afbetalen. Problemen komen nooit alleen voorspelt de Wet van Murphy op cynische wijze, en wanneer Dan naar Brisbee trekt om uitstel te vragen voor betaling is hij getuige van een brute overval op een geldtransport door Ben Wade (de ruige Russel Crowe) en zijn outlaws.
Wade wordt echter niet lang daarna gevangen genomen en voor Dan het beseft wordt hij een van Wade's begeleiders die hem naar Contention zullen brengen waardoor hij de som van 200 dollars voor zal ontvangen. Daar wacht de trein om 3:10 , destination prison Yuma.

In deze film bestaat er nog de rauwe westen outlaw -eer, wat de mannen van Ben Wade doet beslissen om hun baas uit de klauwen van het gerecht te redden.
Een wilde achtervolging , besprenkeld met veel bloed en kogels, apaches en ander gespuis, brengt heel de bende uiteindelijk naar Contention.
En what happens in Contention, stays in Contention.

We zijn van Christian Bale al heel wat actie gewoon. Niet enkel sinds hij de rol van Batman overnam in Batman, the Beginning staat hij garant voor ijzersterk acteerwerk, ook in andere films zoals Reign of Fire, Empire of the Sun en American Psycho deed hij het telkens weer!
Bovendien vormt hij met Russell Crowe (Gladiator, The Insider, A Beautiful Mind) de perfecte combinatie voor een psychologisch kat en muis spel.


Bliksemsnelle achtervolgingen , alombekende revolver-gevechten en bad-ass cowboys (met name Charlie Prince - gespeeld door Ben Foster- zou je niet graag tegen komen in een duister steegje/saloon) , this movie has it all!


"They're gonna hang me in
the morning....i'll never see the sun"


3:10 to Yuma
regisseur: James Mangold
2007